annafia.webblogg.se

Njuter av livet och har två härliga pojkar Oscar & Melker. Är gift med Sigge. Bor på landet i ett hus vi själva byggt. Hos oss bor även nakenvovven Sixten. Är barnsligt förtjust i vackra ting o älskar att resa.

Frustrerad

Kategori: Allmänt

Man kan tro att efter alla förkylningar o annat att vi skulle få vara förskonade ett tag - men icke! Igår åkte jag på magsjuka - suck. Men mår bättre idag och de andra verkar inte må dåligt. Jag längtar efter att vi ska få vara friska lääänge nu!
 
Det börjar en ny serie på 1:an nu: Familjen Molander ... kanske kan va nåt?
 
Oscar höll frågesport här förut och vi skulle ha 10 svåra frågor och 10 lätta. Detta var första svåra: "Vad heter grisens kalvar?" Jag säger: " Griskultingar? " Oscar: " Oj jag mena vad heter kossans kalvar? Jag: Kalvar? Oscar: "Bra, rätt du får 1 poäng". Gulleplutten...
 
Känner att jag behöver pigga upp mig lite så här kommer lite bilder från en härlig höstdag:
 
 
 
 

Helg

Kategori: Allmänt

 
Sköna helg. I veckan har det jobbats och varit på dagis. Melker fick hand och fotblåsor förra helgen och har därför fått stanna hemma.
Ïgår tapetserade jag och Birgitta i Oscars rum. Vi har valt att sätta en varm vit tapet på hela övervåningen och så adderar vi färg på möbler o annat istället. Blev himla nöjd.
Idag har vi mest göttat oss här hemma, men åkte in till Vinninga för lite pulka och skridskor på em.
 
Igår kväll fick min mormor åka in akut p.g.a en blödning/ stroke i hjärnan. Det hela verkar ha gått bra och hon har opererats och är nu på Sahlgrenska. Håller tummarna för att hon piggar på sig ♥
 
 
 
 

Examen II

Kategori: Allmänt

Något blev fel när jag gjorde inlägget om examen,  fler bilder skulle varit med. Här är vi 85 syrror som tog examen:
 

Examen

Kategori: Allmänt

En potpurri av bilder från igår:
 
 
Fick många fina gratualtioner och presenter igår. Det här fräcka mobil caset fick jag av Karin. Hon och jag skrev c-uppsatsen ihop och vi fick barn med 5 veckors mellanrum, men eftersom hon fortfarande är mammaledig så har vi inte gått ihop sista terminen, Alltid lika kul o ses!

morgonbestyr, feber och lite nytt

Kategori: Allmänt

Hej,
 
denna dag började som så likt andra när vi ska till dagis eller har en tid att passa - med lite småkaos. Melker hann med att käka vuxentandkräm och städa med toalettborsten i toaletten, Oscars rum och hallen. Melker springer runt som en liten virvelvind här hemma med steget ständigt före oss. När man plockar efter honom på en plats är han redan på nästa och demolerar;) Oscar får man ha en rejäl skopa tålamod med på morgonen då varje moment som ska göras får tjatas och gnatas om sådär 5-10 ggr. När bilen väl rullar iväg känns allt bättre och jag tänker att det väl är såhär när man har barn och att de ju egentligen ju är rätt fantastiska.
 
Melker fick följa med hem igen när vi lämnat dagis eftersom han hade feber igår kväll och inatt. Idag mår han mycket bättre óch vi har haft en lugn dag här hemma.
 
Igår köpte jag lite fint till övervåningen. Mattan är en klar favorit. Blir så glad av alla färger! Ett plus är att den är gjord av återvunnet material. Sånt gillar vi!
 

Det här är en present till dej och Pappa

Kategori: Allmänt

Ler inombords och kramar om Oscar när han lämnar över teckningen. Jag säger att det är den finaste teckning jag nånsin sett. "Sätt upp den på kylskåpet mamma, det är Pappa som kör, sen sitter du och sen jag och sen Melker". Det är inte den första teckningen Oscar gett oss den sista tiden  - konstaterar att kylskåpet är överbelamrat med hans små teckningar och pyssel och skrattar för mig själv. Du goe lille kille.

 
Ha det gott

13/1

Kategori: Allmänt

 
Sön kväll och snart ny vecka. Idag har Sigge grejjat med övervåningen - smygar satta runt fönster och det är utstädat för att påbörja tapetsering. På em åkte jag och barnen till mamma och pappa. Där stod en spark à la modell stor och väntade på mig. Precis en sån jag letat efter, de hade hittat den via en annons. Skulle gissa på att den var från före 1950 - talet. Rikigt fin va den och nu hoppas vi på lite snö på vägarna så vi kan ut och provåka.
Igår bjöd Falk och Lena på smarrig oxfile på planka. Det var mumma må jag säga:
 
 
 
 
Ha en fin kväll
 
 
 
 
 
 

Fina Fredag

Kategori: Allmänt

Fre em. Så skönt. Hade idag ett slutexaminerande muntligt seminarie, vilket var något i hästväg, kändes som ett korsförhör ungefär! Men fick just besked på mailen att jag var godkänd. Så som sagt underbart att denna vecka är till ända och att allt gått bra. Nu  fre mys med fam plus syrran & Wictor . Det ska spelas Cluedo och ätas en choklad bit eller två (snarare många fler om jag känner mig själv rätt).
 
Ps. Om en vecka tar jag min examen, tjoohoo!
 
 
 

Torsdagskväll

Kategori: Allmänt

Här hemma har det lagats mat, spelats wii och skrotats runt. En vanlig tors helt enkelt. Lilleman har just knoppat in och Sigge läser Astrid Lindgren för Oscar.

Imorse fick lillebror en puss o kram innan det var dags o lämna Oscar på dagis. Han saknar brorsan på om dagarna. Men på mån tror vi Melker kan gå till tillbaks som vanligt igen.

Han säger inte många ord lillprinsen, men nynnar och diggar till musik gör han jättemycket. En blivande musiker månne?!

 
 
Provade ngt nytt idag: Vegetarisk pastagratäng med bl.a. soltorkade tomater, parmesan och valnötter. Smakade smaskens.
 

Ha en fin kväll.

 

Hemma igen efter operationen

Kategori: Allmänt

Hemma igen efter operationen. Sövning, operation och uppvak gick jättebra och vår lille kille mår under omständigheterna mycket bra - Just nu går han runt o nynnar tipp tapp, tipp tapp.. Men vad det gjorde ont i hjärta och själ när han sövdes. Tufft o se hur han bara försvann bort när han somnade. Under operationen fann de ett membram som satt och blockerade tårflödet mellan öga och näsa. Det är nu borta och de trodde inte det borde uppstå fler problem nu.
När han vaknade var han alldeles groggy, men fick isglass och det var mums. Han piggnade på snabbt och charmade alla med sitt goda humör. Vi for hemåt runt lunchtid.

Känner mig så tacksam för mina barn.
 
 
 
 

8/1

Kategori: Allmänt

Idag har vi haft triage övningar i skolan, vilket är det systemet akuten jobbar efter och som handlar om prioritering av patienter utifrån symptom - riktigt intressant. Väl hemma har jag och Lena varit ute och sprungit. Det var så gött, förstår inte varför jag inte gör det oftare.
 
Imorn är det dags för Melkers operation. Han ska vara fastande från midnatt, så vi laddade i honom gröt och 2 flaskor välling under kvällen. Känner mig inte lika orolig längre, utan magkänslan säger att det kommer gå bra. Kl. 07 ska vi vara där.
 
Ikväll hade Oscar svårt o komma till ro, så gick in och satte mig hos han med handen över kinden tills han somnade. Mysigt.
 
crimson.se är en riktigt bra sida att framkalla kort genom. Detta kort fick jag hem igår och efter att ha ramat in det är jag supernöjd.
 
 
 
 
 

Soffhäng

Kategori: Allmänt

Efter att ha jobbat hela helgen sjunker jag nu till kropp och huvuds nöjda förtjusning ner i soffan med en strawberry daiquiry och vampire diaries, så skönt!

Legoverkstad

Kategori: Allmänt

"Melker får vara med bara han inte river"
 
 
 

Välkommen 2013

Kategori: Allmänt

1 Januari känns lite magiskt att säga. Det innebär starten av ett nytt år med en ny vår, sommar, höst och vinter.
Med nyårsafton kommer avstamp och nystart i ett - och vi reflekterar och summerar vad vi varit med om.
Undrar just vad 2013 har att bjuda på och vad kommer vi ha upplevt när vi om ett år står och skålar in 2014?
 
Igår var en stillsam men kul kväll. Johanna, Kalle och brorsan var här. Vi åt gott, tjötade, spelade spel och skålade in det nya året. Oscar väntade hela dan på att de skulle komma och sen var han med oss nästan hela vägen till tolvslaget. Han fick blanda till marängswiss till efterrätt och se på när pappa sköt smällare. Melker somnade vid 20 tiden och sov gott hela natten. De hade en fin kväll mina älskade små pojkar.
 
 
 
 
Solen valde att kika fram en sväng tidigare idag- så vi passade på att gå ut och ladda d-vitamin.