annafia.webblogg.se

Njuter av livet och har två härliga pojkar Oscar & Melker. Är gift med Sigge. Bor på landet i ett hus vi själva byggt. Hos oss bor även nakenvovven Sixten. Är barnsligt förtjust i vackra ting o älskar att resa.

Hittar du några brorsan?

Kategori: Allmänt

Nu är häcken rensad och ja det var värt det. Nu hoppas vi den växer ett par decimeter av bara tacksamhet för att vi så snällt rensat ogräs med nötta fingrar mellan plantorna. Häggmispel får efter blomningen mörkblå bär som är goda att äta. Barnen älskar dem för att de är så söta i smaken: "Där är en, och där, mmmm..."
 
 
 
 
 
 

Super fredag

Kategori: Allmänt

Vacker sommar och vacker fredag. Efter att ha jobbat väldigt mycket sista tiden, var det längesen jag uppskattade en fredag med två dagar ledigt i följd så här mycket. Skönt.
Förutom att jobba i veckan så har vi hunnit med en dags väl förtjänt bad på Svalnäs och idag var vi o kikade på Lidens efter reafynd. Amerikanska jätteblåbär fick följa med hem.
Ser fram emot en skön helg som nog mest kommer spenderas på hemmaplan. O, ja just det vi ska försöka måla garderoberna i vårt sovrum - sen när det är klart kan flyttlasset till övervåningen gå av stapeln.
 
 
 
 

Biomys i 3D

Kategori: Allmänt

Såhär coola var kussarna på Grand i Skara i sön. Jag, syrran och barnen (de två stora) såg på Dumma mej 2 i 3D. Sittandes i bilen hem gav de filmen 100 poäng av 10 möljiga och dsamma säger jag: en riktigt rolig film. Biografen i Skara kan jag rekommendera - den känns sådär fint gammaldags med generösa ytor, sköna stolar och bra lut.
 
 
Idag o imorn är jag o barnen lediga. Prickade in bra väder måste jag säga. Oscar är hos kompisen och leker och Melker ligger o susar middag. Jag har solat en sväng och ska nu sätta igång med lite ärenden framför skärmen.
 
Ha det fint.
 
 

Sommar update

Kategori: Allmänt

 
Ute ljuder Vinninga bilbingo och vi har precis kommit in efter att ha varit ute och rensat ogräs runt häckar och träd. Ett ärligt talat j-vligt trist jobb, men som helt enkelt måste göras om vi vill ha en fin häck.
Annars har senaste tiden varit fullspäckad med mycket kul på agendan med fina vänner och familj. Skön sommar helt enkelt. Låter bilderna komma i ett härligt mixflöde - precis så som livet är.
 

Morbror Ulf är hemma från Kalifornien.
 
 
 
Njut vidare av sommaren - det ska jag göra och samtidigt försöka tänka bort alla måsten och mera bara vara.
 
 

Äntligen kom paketet

Kategori: Allmänt

Oscar älskar sitt lego, det vet alla som känner honom.
Han har länge drömt om ett stort lego chima skepp och har därför sparat veckopengar, pantpengar och sådana han fått i födelsedagspresent. Och nu hade han tillräckligt för att kunna köpa det. Lyckan var total när det äntligen kom på posten. Oscar och Sigge satt i flera timmar och byggde (för i sanningens namn tycker pappa att det är precis lika kul).
 
 

Jag & min vovve

Kategori: Allmänt

Melker gillar sin vovve. Mycket. Och hans spännande matskålar. Men den här gången hann mamma före och stoppade det hela innan det slutade i  en härlig blandning av mat och vatten på köksgolvet.
 
 
 
Nu måste vi skynda iväg till dagis. Ha en fin dag.
 
 
 

Jordgubbar

Kategori: Allmänt


I lördags var vi och syrran med hennes fam. på jordgubbens dag i Vara. Trots regnet höll vi tappert ut och hade kul bland karuseller och vinsthjul. En obligatorisk jordgubbstårta och fika hos Morfar och Anna-Vera blev det också. Kvällen avslutades sedan i Tråvad med grillning och mera jordgubbar.
 
 
Sedan fortsatte vi jordgubbsfiestan med att åka till Truve på söndagen för självplock och kom hem med tio kilo fina bär. Var väl egentligen inte meningen att det skulle bli så mycket med det fanns hur mycket som helst och stora och fina var de också.
 
 
Man skulle kunna säga att de senaste dagarna varit ett enda stort jordgubbskalas ♥