annafia.webblogg.se

Njuter av livet och har två härliga pojkar Oscar & Melker. Är gift med Sigge. Bor på landet i ett hus vi själva byggt. Hos oss bor även nakenvovven Sixten. Är barnsligt förtjust i vackra ting o älskar att resa.

På dagstur

Kategori: Allmänt

Jag och Melker for på dagstur till Göteborg för ett förbesök på Sahlgrenska, lite shopping på Ikea och för att hälsa på fina Emelie som när som helst ska få bebis. Mysig dag på tu man hand.
 
 

"Memento viviere" Kom ihåg att leva.
 
 
 

ÅRETS FÖRSTA OCH MYSBRORSOR

Kategori: Allmänt

 
Guld växer under våra potatisplantor - åtminstone smakar det precis så. Gudomligt gott.
 

En nyvaken Melker i brorsans knä och en stunds syskonkärlek. Oscar kan verkligen vara en superduper storebror.
 

 
 
 
 
 
 

Midsummers Eve

Kategori: Allmänt

Så har årets dag då dagen är som längst och natten som kortast varit. Vi har firat midsommar i glada vänners lag, ätit jordgubbar och färskpotatis.  Barnen hade lika kul som vi vuxna och regnet det undslapp vi på minuten (kom precis lagom till sista tuggan)!
 

Hoppas ni haft en härlig och fin midsommar.

PRUNKANDE GRÖNT

Kategori: Allmänt

 
Se så det växer...  Gurka, tomat, physalis, jordgubbar, sockerärt, luktärt, sallad, melon, pelargon, kryddor.
 
 
 
 
Tidigare ikväll satt vi ute i trädgården, det var ljummet i luften och barnen sprang runt och lekte. Lyssnade och såg på dem länge. Fint att bara sitta så.
 

SEMESTER GÅR FORT

Kategori: Allmänt

Som alltid när man har roligt så går tiden fort. Semesterveckan är slut och vi är tillbaks på jobbet, dagis och till vardagsrutiner igen. Men vi har 3 veckor kvar mot slutet av sommaren, vilket gör att vemodet känns lite lättare att bära. Att ha semester och vara ledig måste vara bland det allra bästa som finns och det är helt ovärderligt i pengar. Ja helt enkelt skön kravlöshet.

Barnen älskade att sova i husvagn på Unda. Oscar tappade sin tredje tand (stackarn är ju snart tannalöser). Vi var en heldag på ikea och rullade därifrån med fullpackad bil och tunnare börs. Metade krabbor, lekte och hade lata dagar.

Det är nåt visst med den där havsluften.


 
 
 

 

EN TUR PÅ ÅNA

Kategori: Allmänt

Med flytvästar och fikakorg var vi på tur med båten i Tråvad. Här har jag badat ända sen barnsben så det är en plats jag blir varm i hjärtat av att vara på. I Lidköping kallas inte Lidan för en å men det gör den i Tråvad, t.o.m. kallar vi den för Åna. 
Det är Skönt o vara lediga. Å imorn åker vi till Unda, ska ju inte bli något kanon väder direkt men ändå gott o få åka iväg lite. Sen har ju IKEA öppnat och det vore ju fruktansvärt om vi var tvungna att fördriva några timmar där;)
 
Hoppas ni alla mår gott.
 
 
 
 

Rabarberman och rabarberpaj

Kategori: Allmänt

I veckan var det avslutning och firande för Oscar och de andra 6 - åringarna som ska börja förskoleklass till hösten. De mindre barnen hade bakat en tårta till de större och de fick varsin röd ros och ett litet glashjärta. Så sött.
 
 
Rabarber kan man använda på många olika sätt -
 

Bebisdoft - d e grejer d

Kategori: Allmänt

Igår fick jag snosa bebis, min kusins lilla fina Pella. Luktade ljuvligt och var söt som socker.
 
 
 Annars har dagen idag varit lugn - lekt, grejat ute och haft mamma, pappa och Larsson här. 
 
 
 
Mamma hade med sig finaste sommarbuketten, men bl.a. akleja, spirea och blåklint.
 
En skön känsla börjar sprida sig i kroppen för nästa vecka är vi lediga!
Må så gott alla.

Girls night only och en skön sön

Kategori: Allmänt

 
 
 
 går firades Sara till hennes 30 med massa god mat, skratt och drinkar.
 ... & idag har vi varit i Tråvad o haft det skönt. En riktigt bra helg helt enkelt. ( Mittersta bilden hos Sara är lånad från Malin Miltons fb.)
 
Urcharmig gammal cykel hos mamma & pappa