annafia.webblogg.se

Njuter av livet och har två härliga pojkar Oscar & Melker. Är gift med Sigge. Bor på landet i ett hus vi själva byggt. Hos oss bor även nakenvovven Sixten. Är barnsligt förtjust i vackra ting o älskar att resa.

hipp hipp hurra, idag är oscars födelsedag

Kategori: Allmänt

Idag har vi firat världens bästa Oscar på sin 6-årsdag med tårta, sång och presenter. Den roligaste presenten var nog ändå fyrhjulingen som han fick i förskott för ca 1 vecka sen. Perfekt med all skare ute på åkarna. För idag var det nyttopresenter som sockar och byxor som gällde... sådär spännande kanske;)
 
 
Må så gott.

Lilleman på bvc och mumsiga våfflor

Kategori: Allmänt

 
Dagens nya ord för Melker är smörgås och det har nog börjat rassla till på ordfronten.
Igår var det dags för 1 1/2 års kontroll på bvc och vaccination.  Den lille busen vägde 12,4 kg och var 85,5 cm lång. Sprutan gick fint att få, men klart att du blev ledsen.  Jag blir så himla harig när det kommer till barnen, jag menar här jobbar jag med att sticka folk flera ggr/ dag men blir alldeles kallsvettig när de ska göra det på mina små.
På em. ringde mamma & pappa och frågade om de fick komma hit med våffelsmet och göra våfflor här... tackade inte direkt nej till det erbjudandet;) Så våfflor med massa sylt och grädde mumsades det på.
 
 

Välkommen våren - nu kan du komma

Kategori: Allmänt

 

Så var ännu en helg påväg att ta slut och vi är nyss hemkomna från kalas hos barnens farfar. Annars började helgen med att några av mina syskon var här och vi hade fredagsmys.
Sen har vi gjort vårfint på trappan (kanske kommer våren lite snabbare om vi tjuvstartar den lite?!). Det var också earth hour på lördagen och barnen hade tryckt t-shirts på dagis. Så tända ljus och brasa fick det bli. Är ju rätt mysigt när man stänger av all elektronik, pluggar ur och bara är. Man borde nog göra det mera.
Tidigare idag postade vi inbjudningar till Oscars kommande barnkalas, spännande. Storkillen fyller ju 6 på Onsdag.

 
Hoppas på en toppenvecka åt oss alla.

 

 

Brrrrrrr....

Kategori: Allmänt

Här har vi haft en dag med lite av varje. Något uteväder har det ju inte bjudits på, så därför har vi hållit oss inne förutom en sväng till affären, men brrrrr vad kallt det var.
Igår hoppade jag i baddräkten och gick på vattengympa efter jobbet. 34 gradigt vatten, behöver jag säga att det var underbart i den här kylan!!??
Nu ska vi äta barnens favorit - lax. Ha en fin kväll.
 

Pelargon

Kategori: Allmänt

Har en doftpelargon i köksfönstret som blivit helt vildvuxen .Visserligen väldigt fin , men som bara med sin blotta exixtens hotade att ta över hela fönstret;) Iaf hade jag inte hjärta att slänga det jag klippt bort utan satte en del i vatten så får det rota sig och därmed kan jag ha en ljuvlig liten pelargon till om ett tag...
 
 
Ha en härlig helg.

Lapa sol

Kategori: Allmänt

Har varit hemma med godingarna idag. Oscar har varit lite hängig idag mår mycket bättre. Tack o lov blev ingen annan sjuk heller. Gick runt här igår kväll och kände mig superhängig och konstig i magen... men inget bröt ut och idag var det borta. 
Melkers nya är att säga ett bestämt NEJ till det mesta-" ska vi gå ut? - NEJ. Ska vi äta? NEJ. Ska vi byta blöja? NEJ, NEJ!!" ... sötisen. Fick fram Oscars gamla bobby car idag och den var en hit: "brrrruuuuummmm, brrruummm..."
När Oscar var liten ramlade han och slog i en framtand, vilket resulterade i att den blev grå. Han har haft det så utan några problem i flera år, men senaste tiden har det gjort ont och blivit inflammerat, så imorn ska de dra hans tand. Han ser inte alls fram emot det, men han är både tuff och modig så det kommer nog gå bra.
 
 
 
 
 
 
 

Sjukstuga

Kategori: Allmänt

Oscar stackars liten har fått kräksjuka. Men nu verkar det ha lugnat ner sig och han har sovit en lång stund. Så vi hoppas kunna ha en mysig kväll ändå á la Mello. Barnens favorit är såklart sean banan (& det är nog min med om jag ska vara helt ärlig). Håller nu tummarna för att vi andra ska slippa möta kräkhinken.
Igår efter Melker hade somnat gick vi andra upp och målade i garderoberna. Märks hur Oscar växer när han får förtroendet och chansen att få vara med och greja lite. Han såg så stolt ut när vi var klara.
 
Lite bus och kladdkaka hanns det också med. Ha en fin lör.

Liten hjälper stor & mumsig smoothie

Kategori: Allmänt

Idag blev golvet däruppe helt klart... nu är det bara dörrar, lister och element kvar. Härligt.  Sigge fick finhjälp av lilleman som så tappert hjälpte till med mesta. Men några glada miner när det var dags att gå ner blev det inte! Oscar var hos en kompis på eftermiddagen och han tyckte det varit toppen. De hade lekt star wars jättelääänge... Sen blev det mumsig smoothie till mellanmål.
Nä nu blir det knäckemacka med makrill på och fortsätta se på Johan Falk filmen på 4:an. Ha en fin mån.
 
 
 
 
 
 

Happy weekend

Kategori: Allmänt

Igår var jag och barnen lediga och på fm myste vi mest för att sen på em åka o hälsa på syrran och Wictor + fler i fam. som var där och hjälpte till med flyttlasset till deras nya lägenhet i stan. Jättefin lägenhet och bra läge. Efter det gick bilen  till storsyrran i Vänersborg för att hämta hem Sixten som varit där när vi åkte skidor.

 
Ikväll kommer våra gamla grannar och deras barn hit för lite kvällsfika, ska bli kul . Ha en fin lör.